MENU
Aula_close Layer 1

Om os

 Velkommen til Ø10 

Vi tilbyder målrettet afklaring og faglig udvikling i vores attraktive 10. klassescenter på Østerbro med udsigt til Kildevældsparken. 
Her får du mulighed for at være med til et sjovt og udfordrende år, mens du får styr på, hvilken ungdomsuddannelse, du skal vælge  næste år – uanset, om du drømmer om en erhvervsuddannelse eller gymnasiet.  

Fagligt 

Fagligheden skal du styrke i samarbejde med vores dygtige lærere i dansk, engelsk og matematik. Vi deler vores elever i tre grupper efter deres faglige niveau, så du begynder skoleåret med en personlig samtale og test i de tre fag. Alle hold skal til den samme eksamen, men I kommer til at lære i forskelligt tempo og på forskellige måder alt efter niveau. Det betyder, at du – med en række valgfag oveni – får et meget individuelt skema.  Vi tilbyder bl.a. E-sport med fokus på Counter-Strike, KeepFit og samfundsfag som valgfag. 

Temalinjer med stærk fokus 

Vores fire temalinjer har et stærkt, fagligt fokus, hvor du får udfordret dine interesser og styrket dine kompetencer. På alle temalinjer kommer du også til at arbejde målrettet med job og uddannelse.  
Du kan ønske Kunst & Design, Sport, Mennesker & Medier eller Fodbold - efter en prøvetræning. Vi optager desuden elever, der dyrker elitesport og er sportsligt godkendt af Team Copenhagen eller os.   

Socialt 

Fællesskabet dyrker vi gennem sociale aktiviteter både på temalinjerne og på tværs af holdene. Vi er f.eks. sammen om den årlige gallafest, fællesspisning og studietur. Vi forventer, at du deltager aktivt og ansvarligt i vores fællesskab, og at elever og lærere behandler hinanden med respekt.  

Fast kontaktlærer 

Alle vores elever får en fast kontaktlærer. Han/hun skal i samarbejde med studievejlederne, gennem brobygning og uddannelsesprojekt, hjælpe dig med at få afklaret, hvad der vil være den rigtige ungdomsuddannelse for dig efter 10. klasse.  

Fokus på sundhed og trivsel 

I Ø10 sætter vi i fællesskab fokus på din sundhed og trivsel. Vi har derfor indgået et partnerskab med Københavns Kommunes Sundheds og omsorgsforvaltning, hvor vi bl.a. arbejder med sunde pauser.  

10. Klasse i ungdomsskolen

  • 28 lektioner om ugen i et fleksibelt skema

  • Tysk, fransk og fysik/kemi foregår i ungdomsskolens enkeltfagsundervisning efter skoletid med mulighed for eksamen i juni 2020

  • Alle elever kan tilmelde sig ungdomsskolens mange spændende fritidstilbud